sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Merja Marin: Villi tarha, Ruotsinpyhtää



Merja Marinin Villi tarha -taidenäyttely on esillä Strömforsin ruukin tallinvintillä Ruotsinpyhtäällä heinäkuisen viikon, ja viikon mittaiseksi tallinvinttikesänäyttelyksi se on ihan paikallaan. Tallinvintti on ruukkimaisemassa taiteilijoiden ja käsityöläisten liikkeiden liepeillä, ovesta pääsee helposti sisään ja ulos. Se mikä näyttelyssä on viehättävää, on tilan rauhallisuus.


Näyttely kirvoitti myös keskustelun itsekritiikistä. Pitääkö olla itsekriittinen ennen näytteillepanoa vai mikäli mahdollisuus näyttelyn saamiseksi tulee, onko parempi unohtaa itsekritiikki ja laittaa esille omat työnsä sellaisina kuin ne ovat, koska katsojat ovat kriittisiä joka tapauksessa? Kuvan tauluparin nimi on He and she (myydään vain parina, hp 500 e).

Ruotsinpyhtään ruukki sen sijaan itsessään on kaunis ja viehättävä kesämaisema. Pienissä putiikeissa on miellyttävää kierrellä, eivätkä käsitöiden ja rihkaman hinnat ole aivan yhtä korkeita kuin pääkaupunkiseudulla. Tarjolla on ehkä enemmän taitoa vaativia käsitöitä (ei vain huovutettuja palloavaimenperiä tai kukkarintakoruja vaan myös huovutettuja tossuja) ja materiaalina ei ole vain retrokuvioitu kangas, vaan myös muun muassa metalli ja kivi.

Ruotsinpyhtäälle Strömforsin ruukkialueelle kannattaa tulla idylliseen kesäpäivän viettoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti