tiistai 7. elokuuta 2012

Kokomo Tikibar & Room, Helsinki

Tällä kertaa kohteena Kokomon lounas, ja wau, se oli hyvää. Olen käynyt Kokomossa kerran aiemminkin, mutta silloin ilta-aikaan kokeilemassa laajaa drinkkilistaa ja syömässä jotain pikkupurtavaa. Paikka on överiksi menevine sisustuksineen viihtyisä ja lounas kerrassaan suositeltava kokemus.

Varsinaisella lounaslistalla on joka päivä keitto, liha-annos ja kala-annos. Lisäksi on myös pieni á la carte -henkinen lista. Annoksiin kuuluu keitto, salaattipöytä ja kahvi tai tee.

Salaattipöytä on ihanan yllättävä - perinteisiä makuja edustivat lähinnä salaatinlehdet ja tomaattilohkot sekä raejuusto. Muissa kulhoissa piili uudenlaisia makuyllätyksiä, joita en suinkaan kyennyt nimeämään. Kurkut näyttivät etikkakurkuilta, mutta maistuivat aivan erilaisilta. Kikherne-papusalaatin marinadi oli lempeä. Porkkana-sipulikulhon sipuli ei ollutkaan sipuli vaan ilmeisestikin fenkoli. Salaatinkastike muistutti jonkinlaista tomaattisalsaa. Leipä oli tuoretta, ja voin lisäksi levitevaihtoehtona oli tapenade, ei ikuinen tuorejuusto, jossa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta sitä on tarjolla joka paikassa...

Valitsin annokseni á la carten puolelta. Kiki Pipi (11 e): kikhernepihvit lämpimän paksoisalaatin päällä, ohessa pähkinöitä ja listan mukaan banaanikastiketta, itse olin ja olen edelleen sitä mieltä, että kyse oli mangokastikkeesta. Annos oli maukas ja täyttävä, kikhernepihvit jotain itse tehdyn ja teollisen väliltä, mutta paksoilisuke oli loistava. Seuralaiseni kehui kovin paistisiivuannostaan (9 e) ja eritoten perunamuusia, "en edes uskalla arvioida, kuinka paljon tähän on käytetty voita".

Mahtavaa käydä välillä syömässä sellaista ruokaa, jota itse ei tule laitettua ja jonka kaikkia makuyhdistelmiä ei kykene jäljittämään. Lounasta on tarjolla klo 14 saakka, ehdottoman suositeltava kokemus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti