maanantai 17. kesäkuuta 2013

Miramarin linna, Trieste



Miramarin linna sijaitsee Triestestä kahdeksisen kilometriä länteen ja se on oivallinen pyöräretkikohde. Rantaa pitkin kulkee bulevardi, jolle ihmiset kerääntyvät ottamaan aurinkoa ja pulahtamaan Välimeren aaltoihin uimaportaita pitkin. Triesten päiviin kuuluu olennaisesti Alpeilta laskeutuva Bora-tuuli, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että iltapäivisin sataa - lähestyvä Bora näkyy myös kuvissa.



Habsburgit rakennuttivat Miramarin Itävalta-Unkarin aikana merelliseksi kesäkohteekseen. Päärakennuksessa sijaitsee museo ja museokauppa, ja linnaa ympäröi valtava puisto, jossa on sekä metsäisempiä osia että versaillesmaisempia puistoalueita. Osa puistoalueesta on hyvinhoidettua, mutta osa on yllättävästi päästetty harottamaan horsmaa.





Puistossa on mukavaa käyskennellä niin metsän siimeksessä kuin aurinkoisilla nurmiteilläkin, mutta mikään hengalupaikka se ei ole; eväät kannattaa nauttia henkilökunnan katseiden ulottumattomissa, sillä evästely ei välttämättä ole sallittua tai ainakaan suotavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti